tuin kas

De kas quest

Na wachten en wachten en nog meer wachten, ontvingen we eindelijk de vier dozen aan onderdelen van de kas van hettuinpaleis.nl. Nadat de fundering waterpas was gezet in cement kon er worden begonnen met het in elkaar zetten van de tuinkas.

Een eerste poging afgelopen maandag avond van het team Anna, Anna, Francis, Steven en ik (sorry als ik iemand vergeet, of teveel vermeld) resulteerde vooral in heel veel frustratie en een enkel zielig wankel wandje van de kas.

Na het vinden van een filmpje van het in elkaar zetten van de kas op de website van de verkoper begon het team met nieuw bloed (Anna, Jeroen, Steven, Lotte, Cees, ik en onder toeziend oog van Margriet) en goede moed gisteren aan een tweede poging.

De tweede poging resulteerde eveneens in buitengewoon veel frustratie, vast en daarna weer los schroeven en vervolgens weer vast schroeven van moertjes, bestuderen van de handleiding en nog meer bestuderen van de handleiding maar uiteindelijk toch ook in een nagenoeg complete kas.

Nadat de meeste mensen weer terug moesten naar hun leven ging ik door, aangezien ik mijn leven kan overlaten aan Lotte. Eerst maar even de kantel raampjes in elkaar te zetten want “dat kan nog wel ff” en dan kon ik bliven zitten, daarna de raampjes aan de kas bevestigen (met veel vast-los-vast-geschroef en meer boutjes schuiven in de profielen) toen de halve stukken plastic ramen inschuiven toen de ramen in de zijkant met de juiste kant naar buiten zetten en toen de dakramen op hun plek schuiven toen de gootjes op hun plek schuiven toen de plastic vormpjes op hun plek plaatsen en voor je het wist was er iets van twee uur voorbij en was de kas af…….

Nou ja grotendeels af, vanmiddag (zondag de 12e) hebben Lotte en ik nog de laatste dingetjes gedaan en kan het echte werk beginnen, het werk van plantjes kweken.

Aangezien een foto meer zegt dan duizend woorden zal ik niet proberen de duizend woorden te halen. In plaats daarvan hier een fotografisch overzicht van de verschillende stadia van de kas en de werklui (geen foto van het gammele wandje..).

Als anderen moestuiniers ook de neiging voelen hier verhaaltjes te plaatsen laat het me dan weten dan maak ik een login voor je en kan je aan de slag.

Leave a Reply

Your email address will not be published.